Syltede rødbeder

Ingredienser

1 kg rødbeder
4,5 dl lagereddike
2 dl vand
200 g sukker
1 tsk salt
1 tsk hele peberkorn
5 nelliker

Fremgangsmåde

1Rengør rødbederne. Skær derefter toppen og rodspidsen af rodbederne.

2Kog rødbederne møre i vand, der netop dækker rødbederne. Det tager ca. 40 min.

3Kom kort rødbederne i koldt vand. Derefter kan skindet nemt smuttes af rodbederne. Skær rødbederne i halve og kvarte, hvis de er store. Kom dem i rengjorte sylteglas (2 x 3/4L glas til et 1 kg rødbeder).

4Kog lagen af lagereddike, vand, sukker, peberkorn og nelliker. Den skal koge godt og alt sukker skal være opløst. Hæld derefter lagen over rødbederne og luk sylteglassene med det samme


Opdateret af Sanne torsdag d. 19 juli 2012 14:15.