Hindbærsnitte

Opskriften er primært inspireret af Camilla Plums opskrift på hindbærsnitter.

Ingredienser

200 g smør
100 g flormelis
300 g hvedemel
1 tsk vanillesukker
1 æg
250 g hindbærmarmelade
glasur

Fremgangsmåde

1Snit smørret i mindre tern og bland med resten af ingredienserne (bortset fra markeladen). Sørg for at lave så mange små krummer som muligt.

2Saml dejen ved at presse den sammen - den skal ikke æltes.

3Køl dejen ca. 1 time (eller mere) i køleskab

4Del dejen i to stykker, og rul hvert stykke ud på bagepapir. Brug mel både på bagepapiret og kagerullen, da den nemt hænger fast. Den skal være forholdsvis tynd (ca. 3mm). Hvis du vil have en "pæn" snitte, så skær dem evt. til så de er lige store (f.eks. 20x30cm). Der overskydende kan sagtens bruges til at lave en "rustik" snitte med.

5Bag dejen i ca. 10-12 min. i en forvarmet ovn ved 200C. De skal lige akkurat være gylden, men inden de bliver brændte i kanten.

6Tag dem ud, og smør det ene stykke med hindbærmarmelade. Lemp forsigtigt den anden side ovenpå (den burde efter lidt tid blive en smule stiv, men ikke alt for sprød).

7Når dejen er kølet af dækkes den med glasur (brug evt. æggehvide til glasuren) og pyntes med hvad man har. Den på billedet er pyntet med anisisop blade.


Opdateret af Jannik lørdag d. 22 juni 2013 16:05. Karakter: 8