Speltgrød med stegte kyllingehjerter

Denne opskrift er inspireret af en forret vi har fået på Kadeau i København. Umiddelbart lyder retten ikke tiltalende, men det smager fantastisk meget af umami og har samtidig en god konsistens. Vores forløbige erfaringer viser at selv børn og sarte sjæle kan lide retten.

Retten kan godt være noget tung og kedelig i længden, hvorfor det kan være en god ide at servere den som mellemret, natmad eller som en af flere retter. Beregn 1 dl (75 g) hele speltkerner pr. person hvis det er en mellemret, ellers ca. det dobbelte.

Retten kan med fordel serveres med reduceret og geleret asielage eller en lignende sur-sød lage. Det giver et godt modspil til den tunge ret.
Ristede svampe er også gode til - bruger man tørrede svampe er det vand de er blødt op i godt at spæde i grøden.

Ingredienser

hele speltkerner (rigtige korn, ikke polerede)
mælk
smør
parmesan
kyllingebouillon
peber (gerne en god og kraftig slags, f.eks. sort penja)
lidt salt
kyllingehjerter

Fremgangsmåde

1Kog speltkernerne i rigeligt vand med lidt salt indtil de er møre med svagt bid. Dette tager typisk 30-40 min.

2Hæld størstedelen af kogevandet fra kernerne. Blend 2/3 af speltkernene med lidt kogevand indtil lige før det bliver til en klistret masse.

3Kom hele og blendede speltkerner tilbage i en gryde med rigeligt med mælk. Varm igennem og tilsæt kyllingebouillon, en god klat smør, lidt salt, masser af peber og en god portion parmesan. Varm og tilsæt mere mælk efterhånden som grøden tykner. Grøden skal helst ikke være for tyk. Smag grøden til. Den skal smage kraftigt af umami.

4Halver og rens hjerterne. Steg hjerterne kort (ca. 1 min på hver side) i lidt smør og krydr dem med salt og peber.


Opdateret af Jannik torsdag d. 26 december 2013 20:22. Karakter: 9