Moules marinières

Det er utrolig simpelt og det smager himmelsk, hvis man har anskaffet sig nogle gode store muslinger (køb hos en god fiskehandler). I sæsonen er det tilmed et ret billigt måltid. Det tager ca. 1/2 time også er der aftensmad. Opskriften stammer fra Politiken.

Ingredienser

1 skalotteløg, hakket fint
4 fed hvidløg, hakket fint
100 g knoldselleri i meget små tern
1 kg muslinger
en sjat tør hvidvin
en sjat piskefløde
en stor håndfuld persille

Fremgangsmåde

1Rengør muslinger (muslinger er som reglen godt vasket i forvejen, så det burde være let). Sorter muslingerne. Alle muslinger der er lukket er ok. Hvis muslingerne er lukket, presses de sammen, reagerer muslingerne er de ok. Alle andre muslinger kasseres.

2Tag en stor gryde (stor diameter) med låg - jo færre lag, dine muslinger ligger i, jo nemmere er det at styre. Steg skalotteløg, hvidløg og knoldselleri i olie i nogle minutter, til de begynder at blive bløde, men uden at hvidløgene branker.

3Gryden skal være godt varm, så skru eventuelt op. Smid muslingerne i gryden, og tilsæt med det samme en lille sjat hvidvin og lidt fløde. Hvidvin og fløde kickstarter dampningsprocessen, men kan undværes. Resten af væsken til dampningen kommer fra muslingerne selv. Muslingerne vil hurtig begynde at åbne sig.

4Når to tredjedele af muslingerne er ved at åbne sig, efter cirka 2-3 minutter, tilsættes persillen. Ryst gryden en sidste gang, og tag den af blusset. Behold låget på, mens du bærer den ind til bordet. Server med det samme med brød til.


Opdateret af Jannik onsdag d. 19 november 2014 18:17.