Flødeost/Friskost

Opskriften er løseligt baseret på opskriften fra Hjemmeriet.

Smag kan være:

  • Knust hvidløg (2-3 fed til 1/2 portion) og salt
  • Ca. 1 snack peberfrugt, 18-20 friske kraftige salvieblade, 2 små forårsløg eller 1 skalotteløg, 2 toppe af frisk hvidløg (eller 2 fed) hakkes så fint som muligt. Blandes i osten med salt.

Ingredienser

0,75 L sødmælk
0,25 L piskefløde
0,5 dl kærnemælk
1 ml osteløbe
salt efter smag - 0,5-1 tsk
krydderier efter smag

Fremgangsmåde

1Hæld 0,25L af sødmælken væk fra kartonen (brug den evt. til at lave flødeis af :), tilsæt piskefløde og kærnemælk (brug evt. resten til kærnemælkskoldskål) direkte i kartonen. Bland (=ryst).

2Lad stå lunt (20C-25C) i 6-8 timer.

3Bland osteløbe med lidt vand og tilsæt kartonen. Ryst.

4Lad stå lunt (20C-25C) i 6-8 timer.

5Sæt i køleskab i 6-8 timer.

6Hæld indholdet af kartonen i en osteklæde beklædt si med en skål under. Dæk med en tallerken, og lad dræne i køleskab (6-8 timer).

7Osten er klar i klædet. Vallen i skålen kan bruges som væde til bagning.

8Osten krydres efter smag, se ovenfor.


Opdateret af Jannik søndag d. 30 november 2014 14:11. Karakter: 8