Flødeost/Friskost
Opskriften er løseligt baseret på opskriften fra Hjemmeriet.
Smag kan være:
- Knust hvidløg (2-3 fed til 1/2 portion) og salt
- Ca. 1 snack peberfrugt, 18-20 friske kraftige salvieblade, 2 små forårsløg eller 1 skalotteløg, 2 toppe af frisk hvidløg (eller 2 fed) hakkes så fint som muligt. Blandes i osten med salt.
Ingredienser
0,75 L sødmælk
0,25 L piskefløde
0,5 dl kærnemælk
1 ml osteløbe
salt efter smag - 0,5-1 tsk
krydderier efter smag
Fremgangsmåde
1Hæld 0,25L af sødmælken væk fra kartonen (brug den evt. til at lave flødeis af :), tilsæt piskefløde og kærnemælk (brug evt. resten til kærnemælkskoldskål) direkte i kartonen. Bland (=ryst).
2Lad stå lunt (20C-25C) i 6-8 timer.
3Bland osteløbe med lidt vand og tilsæt kartonen. Ryst.
4Lad stå lunt (20C-25C) i 6-8 timer.
5Sæt i køleskab i 6-8 timer.
6Hæld indholdet af kartonen i en osteklæde beklædt si med en skål under. Dæk med en tallerken, og lad dræne i køleskab (6-8 timer).
7Osten er klar i klædet. Vallen i skålen kan bruges som væde til bagning.
8Osten krydres efter smag, se ovenfor.
Opdateret af Jannik Sunday d. 30 November 2014 14:11. Karakter: 8