Æblechutney med chili og ingefær

Ingredienser

1 stk rødløg
1 stk kanelstang
6 stk nelliker
10 stk grønne kardemomme
1 chili (f.eks. Jamaican Bell)
30 g ingefær
2 fed hvidløg
4 æbler
50 g muscovadosukker
0,5 dl æblecidereddike

Fremgangsmåde

1Pil og hak rødløgget. Steg det i en lille gryde i lidt olie. Når det er blevet blødt og er begyndt at få lidt farve, tilsættes kanelstang, nelliker og grønne kardemomme (gerne knust let).

2Hak chili, ingefær og hvidløg forholdsvist fint (det må gerne være lidt rustikt). Tilsæt når krydderierne har stegt i 2-3 min.

3skræl æblerne, fjern kernehuse og skær i grove stykker. Tilsæt æblestykkerne sammen med muscovadosukker og æblecidereddike. Steg/kog indtil æblerne er begyndt og blive bløde og chutneyen er kogt let ind. Smag til. Chutneyen kan serveres med det samme, men er bedre dagen derpå.


Opdateret af Sanne torsdag d. 07 november 2013 21:10.