Æbleskiver
Dejlige æbleskiver der smager af noget - dvs. de kan sagtens spises uden flormelis og syltetøj.
Ingredienser
60 g smeltet smør
3 æg, delt i hvider og blommer
4 dl kærnemælk
3 tsk vaniljeekstrakt
3 æbler, skrællet og revet groft
skallen af en økologisk citron
100 g sukker
250 g hvedemel (gerne 50% fuldkorn)
1 nip salt
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
1 tsk ægte kanel
2 tsk kardemomme, stødt
0,5 tsk nelliker, stødt
Fremgangsmåde
1Bland smeltet smør, æggeblommer, kærnemælk, vaniljeekstrakt, æbler og citronskal i en skål. Pisk det godt sammen.
2Bland de tørre ingredienser - sukker, hvedemel, salt, bagepulver, natron, kanel, kardemomme og nelliker - en anden skål. Når de er blandet godt sammen, blandes de langsomt i den våde blanding.
3Rør æggehviderne stive i en tredje skål. Vend herefter hviderne forsigtigt i dejen.
4Æbleskiverne bages i en æbleskivepande med lidt ekstra smør.
Opdateret af Jannik Sunday d. 29 December 2013 00:44.