Æbleskiver

Dejlige æbleskiver der smager af noget - dvs. de kan sagtens spises uden flormelis og syltetøj.

Ingredienser

60 g smeltet smør
3 æg, delt i hvider og blommer
4 dl kærnemælk
3 tsk vaniljeekstrakt
3 æbler, skrællet og revet groft
skallen af en økologisk citron
100 g sukker
250 g hvedemel (gerne 50% fuldkorn)
1 nip salt
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
1 tsk ægte kanel
2 tsk kardemomme, stødt
0,5 tsk nelliker, stødt

Fremgangsmåde

1Bland smeltet smør, æggeblommer, kærnemælk, vaniljeekstrakt, æbler og citronskal i en skål. Pisk det godt sammen.

2Bland de tørre ingredienser - sukker, hvedemel, salt, bagepulver, natron, kanel, kardemomme og nelliker - en anden skål. Når de er blandet godt sammen, blandes de langsomt i den våde blanding.

3Rør æggehviderne stive i en tredje skål. Vend herefter hviderne forsigtigt i dejen.

4Æbleskiverne bages i en æbleskivepande med lidt ekstra smør.


Opdateret af Jannik søndag d. 29 december 2013 00:44.