Sød-syltede små grønne tomater

Jeg (Sanne) har i flere år dyrket tomater i haven, på friland. Frilandstomater i Danmark er ikke altid helt nemt. I de værste år dør alting og i de bedste år giver de et beskedent udbytte (men fantastiske tomater). Pga. den ret korte sæson i Danmark, så ender jeg altid med mange grønne tomater, som jeg rigtig gerne vil bruge til noget fornuftigt. Derfor har jeg de sidste to år eksperimenteret lidt med sød- og sur-syltede grønne tomater.
Dette er de sødsyltede grønne tomater. De bliver som store grønne rosiner, super søde og aromatiske. De er bedst til ost, vildt eller som en lille sød snack. Brug cherrytomater til formålet.

Ingredienser

3 dl æblecidereddike
1,5 dl vand
skal fra en citron i store stykker (brug en kartoffelskræller)
1 vaniljestang
3 kanelstænger (gerne cassia)
500 g rørsukker
800 g små grønne tomater (cherrytomater)

Fremgangsmåde

1Hæld æblecidereddike og vand i en gryde og varm det op. Tilsæt citronskal, vaniljestang, kanel og sukker. Kog i 5 min.

2Prik huller på alle (ja, det tager lidt tid) - mindst tre huller i hver, hvis muligt - de grønne tomater. Kog dem med i sukkerlagen i 5 min.

3Lad tomaterne trække i sukkerlagen i 12-24 timer. Hæld tomaterne på glas (patentglas eller syltetøjsglas). Kog lagen ind til en tynd sirup og hæld den over tomaterne. Luk glasset og lad tomaterne trække i et par uger inden de bruges.


Opdateret af Jannik søndag d. 29 december 2013 00:39.