Soyabraiseret og glaceret oksebryst

Ingredienser

1 stk oksebryst (ca. 700 g)
180 ml soyasauce
saft af en appelsin
75 g brun farin
2 spsk risvineddike
5 cm ingefær, skåret i små tern
6 fed hvidløg, presset
1 chili, gerne Aji Limo
1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

1Sæt en stegeso i blød i vand i mindst en halv time imens sovsen tilberedes. En almindelig gryde kan også bruges.

2Soyasauce, appelsinsaft, farin, risvineddike, hvidløg, ingefær, chili og olivenolie - dvs. alt undtagen oksebrystet - kommes i en lille gryde og gives et lille opkog.

3Steg oksebrystet af på en pande, læg den i stegesoen og hæld sovsen omkring kødet. Sæt stegesoen i ovnen og varm langsomt ovnen op til 160-180 grader over den første time (start ved 90 grader). Lad oksebrystet simre i mindst 2, gerne 3, timer indtil kødet i mørt.

4Tag stegesoen ud af ovnen. Skær kødet i lidt mindre stykker, som lettere kan håndteres under glaceringen. Sæt en wok, gerne støbejern, på et blus og skru godt op for varmen. Hæld noget af sovsen på wokken. Det vil hurtigt begynde at koge ind. Læg oksekødet i wokken. Det vil meget hurtigt blive glaceret. Hæld mere sovs på, indtil et tilfredsstillende resultat er opnået.

5Det braiserede og glacerede oksekød kan med fordel serveres sammen med grønt (f.eks. gulerødder, kål og løg med hvidløg og ingefær) stegt af i den resterende sovs, samt kogte jasminris.


Opdateret af Sanne lørdag d. 28 december 2013 22:17.