Sur-syltede grønne tomater

Jeg (Sanne) har i flere år dyrket tomater i haven, på friland. Frilandstomater i Danmark er ikke altid helt nemt. I de værste år dør alting og i de bedste år giver de et beskedent udbytte (men fantastiske tomater). Pga. den ret korte sæson i Danmark, så ender jeg altid med mange grønne tomater, som jeg rigtig gerne vil bruge til noget fornuftigt. Derfor har jeg de sidste to år eksperimenteret lidt med sød- og sur-syltede grønne tomater.
Dette er de sursyltede grønne tomater. De er gode som tilbehør, hvor man ellers ville have spist syltede asier eller agurker til. Men lad vær med at spis for mange, da de har en let bitter eftersmag, som godt kan blive overdøvende, hvis de spises alene eller i store mængder.

Ingredienser

masser af grønne tomater
masser af salt til saltning af tomater
750 ml lagereddike
100 g brun farin
150 g sukker
1 tsk brune sennepsfrø
1 tsk sort peberkorn
2 tsk fennikelfrø
3 laurbærblade

Fremgangsmåde

1Prik hul på alle tomaterne, læg dem i en skål med et godt lag salt. Lad dem trække ca. et døgn i køleskabet.

2Kog en lage af eddike, sukker og krydderierne. Når sukkeret er opløst er lagen klar.

3Kog alle tomaterne i lagen (kan med fordel gøres af flere omgange) i 2-6 min (afhængig af tomaternes størrelse), indtil tomaternes skind begynder at slippe.

4Kom tomater og lage på glas. Lad dem stå og trække i et par uger inden de tages i brug.


Opdateret af Sanne lørdag d. 28 december 2013 22:26.