Appelsinmarmelade, let bitter
Opskriften er næsten en tro kopi af en appelsinmarmelade fra Politiken.
Ingredienser
3 appelsiner, øko
150 g gulerødder
1 vaniljestang
200 g rørsukker
Fremgangsmåde
1Appelsinerne skal skæres i helt små stykker (alt skal bruges). Skær appelsinerne i kvarte og tag skrællen af. Skær kødet i små stykker, og hak derefter skallen i små tern.
2Skær gulerødderne i små tern, skær vaniljestangen op og skrab kornene ud.
3Kom appelsin, gulerød, vaniljestang og korn og 150g rørsukker i en gryde.
4Kog op, og lad derefter stå på laveste blus i 3-4 timer. Bliver den for tyk, læg låg på. Er den for tynd, tag låget af. Smag til med resten af sukkeret.
5Skyld glas i atamon eller vodka, og fyld marmeladen på.
Opdateret af Jannik Saturday d. 19 April 2014 12:45. Karakter: 8