Appelsinmarmelade, let bitter

Opskriften er næsten en tro kopi af en appelsinmarmelade fra Politiken.

Ingredienser

3 appelsiner, øko
150 g gulerødder
1 vaniljestang
200 g rørsukker

Fremgangsmåde

1Appelsinerne skal skæres i helt små stykker (alt skal bruges). Skær appelsinerne i kvarte og tag skrællen af. Skær kødet i små stykker, og hak derefter skallen i små tern.

2Skær gulerødderne i små tern, skær vaniljestangen op og skrab kornene ud.

3Kom appelsin, gulerød, vaniljestang og korn og 150g rørsukker i en gryde.

4Kog op, og lad derefter stå på laveste blus i 3-4 timer. Bliver den for tyk, læg låg på. Er den for tynd, tag låget af. Smag til med resten af sukkeret.

5Skyld glas i atamon eller vodka, og fyld marmeladen på.


Opdateret af Jannik lørdag d. 19 april 2014 12:45. Karakter: 8