Mandelmælk

Primært brugt af folk der ikke kan tåle mælk/lactose. Jeg syntes bare den er meget sjov at bruge. Har en mild sødme og svag smag af marcipan. Mælken er forholdsvis cremet i konsistens (som sødmælk).

Se evt. mere på Kvalimad.
1dl mandler (ikke opblødte) vejer ca. 55g.
Kan helt sikkert også laves med andre slags nødder (hasselnøddemælk, valnøddemælk osv.)

Ingredienser

mandler
vand
sukker og salt

Fremgangsmåde

1Udblød mandlerne natten over (ca. 8-12 timer).

2Blend mandler (vejer stadig 55g/dl, men 3 dl tørre mandler fylder nu 4 dl) med vand i forholdet 1 dl mandler til 2 dl vand (1:1 for mandelfløde) i ca. 5 min.

3Beklæd en si med et osteklæde, og si massen. Pres resten af væden fri.

4Smag til med sukker og salt. 0,5-1 tsk. pr. liter samt et nip salt.

5Mandelpulpen kan bruges til kager eller marcipan. Tør evt. i ovnen ved 130C i ca. 1 time.


Opdateret af Jannik mandag d. 29 december 2014 22:21. Karakter: 7