Æblekage med karamelbund

Opskriften tager udgangspunkt i Lone Landmands æblekage med karamelbund - vi har dog lavet lidt småændringer.
Vi syntes tærten får meget mere smag (minder og digestive kiks) ved at bruge fuldkornsmel i dejen.
Prøv at tilsætte lidt salt til dejen næste gang.

Ingredienser

150 g mel, fuldkorn
100 g rørsukker
0,5 tsk bagepulver
100 g smør, smeltet
2 store æbler (eller 3 små)
1 ds sødet kondenseret mælk

Fremgangsmåde

1Smelt smør i skålen i microovnen, og tilsæt sukker, mel og bagepulver. Saml dejen sammen til en mørdej med lidt vand.

2Beklæd en tærteform med dejen

3Skær æblerne i skiver, og fordel dem over tærtedejen

4Hæld den kondenserede mælk over æblerne

5Bag i forvarmen ovn ved 150C i 15 min

6Hæv varmen til 175C, bag i ca. 55 min

7Dæk med folie, sænk varmen til 130C og bag yderligere 15 min.


Opdateret af Jannik onsdag d. 12 november 2014 11:02.