Rødbeder i kirsebærsauce

Opskiften stammer fra Gastro-blad nr. 96 (december 2014). Rødbederne er beregnet som tilbehør til vildt. Opskriften er til 10 personer, så der skal skrues ned.

Ingredienser

5 store rødbeder
1 stang vanilje
1 bundt persillestilke
6 fed hvidløg
4 skalotteløg
500 g honning
15 skiver skrællet ingefær
1 spsk sichuanpeber
1 spsk karry
2 spsk koriander
6 stjerneanis
8 enebær
10 nelliker
4 laurbærblade
1 spsk spidskommen
0,5 tsk kardemomme
500 g kirsebæreddike
3 l kalvefond
salt
peber

Fremgangsmåde

1Skyld rødbederne grundigt, og kog dem helt møre med skræl på. Tør dem derefter i ovnen ved 60 grader i 12 timer.

2Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl og slyng persillestilkene. Pil hvidløgsfed og løg og skær evt. i grove stykker. Karamelliser honningen og tilsæt ingefær, persillestilke, hvidløg og løg plus alle kryderierne. Tilsæt kirsebæreddikke og deglacer. Sigt den reducerede sauce, og smag den til.

3Skær rødbederne i passende stykker, og varm dem op i kirsebærsaucen lige før servering.

4Server som tilbehør til et stykke vildt sammen med rød syre og evt. rød amarant.


Opdateret af Sanne søndag d. 14 december 2014 15:26.