Thebirkes

Opskriften er fra Mad med fynsk accent, vi har dig lavet lidt småændringer.

Ingredienser

Thebirkes
130 g mælk
1 æg
10 g gær, øko
75 g smør
1 spsk rørsukker
1 tsk salt (10g)
175 g hvedemel
175 g hvedemel, fuldkorn
mælk, til pensling
birkes
  
Remonce
150 g marcipan
100 g smør
3 spsk rørsukker

Fremgangsmåde

1Rør gæren ud i mælken

2Bland resten af ingredienserne i, kør 10-15 min. på røremaskine.

3Dæk med film/låg, lad hæve 4 timer

4Rul ud til i 20x65cm størrelse

5Rør marcipan og smør sammen og smør ud på dejen

6Fold dejen 1/3 ind fra den ene side, 1/3 ind fra den anden side, og derefter indover.

7Skær ud i passende stykker, sæt på bageplade. Lad hæve 4 timer tildækket med vådt viskestykke (eller natten over i køleskab)

8Pensl med mælk og drys med birkes. Bag 12-13 (2x6,5) min ved 200C. Giv dem evt. 1 min på grill hvis de mangler lidt farve.


Opdateret af Jannik fredag d. 23 januar 2015 21:17.