Digestive kiks

Opskriften er fra Den glade kogekones blog.
Tilføj evt. 20-30g ekstra farin for en lidt sødere udgave.

Også kaldet tudekiks :).

Ingredienser

300 g hvedemel, fuldkorn
300 g havregryn
3 tsk vanillesukker
3 tsk bagepulver
195 g brun farin
300 g smør
9 g salt
5 spsk mælk

Fremgangsmåde

1Hvedekerner og havregryn males på melkværn. Alternativt kan man bruge fuldkornsmel og blende havregryn i en miniblender.

2Bland mel, havregryn, bagepulver, vanillesukker, salt og farin sammen. Tilføj smør i små stykker, og smuldr dejen til der ikke er flere store stykker smør

3Saml dejen med mælken og lad den hvile et koldt sted 15-20 min.

4Skær dejen på pålægsmaskine i 6mm tykkelse

5Brug helst en form for udstykker, så alle kager blive lige store/tykke - derved nogen ikke brændte i kanten.

6Forvarm ovn til 180C og bag i 7,25 min+7,25 min (vend pladen en omgang i mellem).


Opdateret af Jannik onsdag d. 26 april 2017 09:29. Karakter: 9