Digestive kiks
Opskriften er fra Den glade kogekones blog.
Tilføj evt. 20-30g ekstra farin for en lidt sødere udgave.
Opskriften giver 50 kiks, hvis man udstikker med en præger/ustikker fra Städter.
Også kaldet tudekiks :).
Ingredienser
300 g hvedemel, fuldkorn
300 g havregryn
3 tsk vanillesukker (16g)
3 tsk bagepulver (19g)
195 g brun farin
300 g smør
9 g salt
5 spsk mælk
Fremgangsmåde
1Hvedekerner og havregryn males på melkværn. Alternativt kan man bruge fuldkornsmel og blende havregryn i en miniblender.
2Bland mel, havregryn, bagepulver, vanillesukker, salt og farin sammen. Tilføj smør i små stykker, og smuldr dejen til der ikke er flere store stykker smør
3Saml dejen med mælken og lad den hvile et koldt sted 15-20 min.
4Skær dejen på pålægsmaskine i 6mm tykkelse
5Brug helst en form for udstykker, så alle kager blive lige store/tykke - derved nogen ikke brændte i kanten.
6Forvarm ovn til 180C og bag i 7,25 min+7,25 min (vend pladen en omgang i mellem).
Opdateret af Jannik Friday d. 02 July 2021 16:59. Karakter: 9