Mozarella

Hjemmelavet mozarella. Opskriften har rod i en artikkel fra Politiken Mad & Bolig.
Opskriften giver ca. 245g mozarella.

Næste gang: Prøv i stedet for citronsyre at tilsætte 1 dl kærnemælk og lad stå og syrne ved stuetemperatur i 8-9 timer.

Ingredienser

2 L sødmælk, øko, uhomogeniseret
6,5 g citronsyre
0,9 g osteløbe
salt

Fremgangsmåde

1Bland mælk og citronsyre i en gryde. Varm langsomt op til 30C

2Tilsæt osteløbe blandet med lidt vand og 1 tsk salt

3Varm op til 42C under omrøring. I løbet af opvarmningen skiller mælken i valle og osteklumper

4Sluk for varmen og lad osten samle sig på toppen

5Tag osten af med en hulske og kom den i en beholder der kan gå i microovnen. Pres osten let sammen, og giv den 20-30 sek. i microovnen på fuld effekt.

6Ælt osten og varm evt. igen i microovn når den bliver for hold (den splitter når den er for kold). Hæld evt. væde fra.

7Brug med det samme på pizza eller gem i beholder med vallen over.


Opdateret af Jannik søndag d. 15 marts 2015 14:06. Karakter: 6