Salat med hvedekerner, spirer, feta, gulerødder og diverse grønt

Denne opskrift kan varieres i det uendelige med forskellige grøntsager alt efter hvad der er tilgængeligt og sæson.
Vinter: Grøntkål (evt. nye skud), spirer, edamamebønner, feta, gulerødder.
Senforår: Ny spæde spinatblade, spirer, feta, gulerødder...

Serveres sammen med en smule tilbehør, f.eks. fisk, et lille stykke kød eller en avokado.

Ingredienser

125 g hvedekerner - der koges i en time sammen med salt og bouillon
100 g bladgrønt (kål, spinat eller salat)
4 gulerødder
4 fed hvidløg
1 bouillonterning, kylling
150 g gedefeta (gerne Kirks gedeost i saltlage)
spirer (radiser, solsikker eller andet)
andet sæsongrønt
æblecidereddike eller graneddike
olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde

1Gulerødderne vaskes, halveres på midten og skæres i tynde aflange skiver.

2Hvidløg hakkes fint og steges i lidt olivenolie på en pande. Når hvidløgene har fået lidt farve, tilføjes gulerødderne og steges indtil de er blevet lidt bløde, men stadig har lidt bid. Det kommes lidt salt og peber på, og tilføjes et par spsk. æblecidereddike samt bouillon. Steg det lidt af og smag til med æblecider eddike, salt og peber.

3Feta hakkes i tern, og øvrige grønt klargøres og snittes eventuelt. Det hele kommes i en stor skål sammen med hvedekerner, gulerødder og spirer. Smag til med gran/æblecider eddike, olivenolie, flagsalt og peber.


Opdateret af Jannik tirsdag d. 29 marts 2016 22:42. Karakter: 8