Marokkanske kikærter med saltede citroner

Kan f.eks. spises til and eller lam.

De saltede citroner skal skylles og det hvide skal tages af inden de bruges.

Ingredienser

0,5 løg, finthakket
1 tsk kanel, stødt
1,5 tsk koriander, stødt
2,5 tsk spidskommen, stødt
2 stk aji limo chili, hakket fint
5 fed hvidløg, presset
1 ds hk. tomater
2 dåser kikærter (eller ca. 500g kogte kikærter)
2,5 spsk hakket saltet citronskal (ca. 3*kvarte citroner)
40 g rosiner
0,5 dl persille, hakket
120 ml vand
1 tsk bouillon, grøntsag
Olie
Salt & peber

Fremgangsmåde

1Sauter løg og krydderier i olie i ca. 5 min.

2Tilsæt hvidløg og sauter 1 min. Tilsæt tomater, kikærter, saltet citronskal (uden den hvide del, skyld dem først, ellers kan det blive for salt), rosiner og vand.

3Lad simre i 45 min.Smag til med salt, peber, grøntsagsbouillon og evt. mere citronskal. Pynt med persille inden servering.


Opdateret af Jannik lørdag d. 16 april 2016 17:45.