Marokkanske kikærter med saltede citroner
Kan f.eks. spises til and eller lam.
De saltede citroner skal skylles og det hvide skal tages af inden de bruges.
Ingredienser
1 løg, finthakket
1 tsk kanel, stødt
1,5 tsk koriander, stødt
4 tsk spidskommen, stødt
2 stk aji limo chili, hakket fint
5 fed hvidløg, presset
1 ds hk. tomater
2 dåser kikærter (eller ca. 500g kogte kikærter)
2,5 spsk hakket saltet citronskal (ca. 4*kvarte citroner)
40 g rosiner
0,5 dl persille, hakket
120 ml vand
1 tsk bouillon, grøntsag
Olie
Salt & peber
Fremgangsmåde
1Sauter løg og krydderier i olie i ca. 5 min.
2Tilsæt hvidløg og sauter 1 min. Tilsæt tomater, kikærter, saltet citronskal (uden den hvide del, skyld dem først, ellers kan det blive for salt), rosiner og vand.
3Lad simre i 45 min.Smag til med salt, peber, grøntsagsbouillon og evt. mere citronskal. Pynt med persille inden servering.
Opdateret af Sanne Wednesday d. 08 May 2019 19:03.