Syrensaft/Syrensirup

Lækker lyserød parfumeret drik. Laves når syrenerne blomstrer.
Blandes med danskvand eller bruges i drinks.

Overvej lidt mindre citronsyre og sukker i saften (eller bare lav sirup).

Syrensirup:
21,8 g syrenblomster, intet grønt
200 g sukker, hvidt
200 g vand
4 g citronsyre

Ingredienser

100 g syrenblomser
1,5 kg sukker, hvidt
3 citroner i skiver
60 g citronsyre
2,5 L vand, kogende

Fremgangsmåde

1Klip alle blomsterne af stilkene så godt du kan. Det tager lidt tid, men stilkene kan give bitterhed i saften.

2Kom alle ingredienser i en varmefast, madgodkendt spand (f.eks. gærspand) eller en gryde, og overhæld med det kogende vand.

3Rør kort rundt, så man sikrer sig at sukkeret opløses

4Lad henstå en lille uge i køleskab

5Si og kom på flasker. Pasteuriser evt. væsken/flaskerne for at sikre holdbarhed


Opdateret af Jannik mandag d. 25 maj 2020 19:20. Karakter: 8