Kål, østers og sylterier

Opskriften er oprindeligt Nicolai Nørregaards fra TV2 livsstil. Vi har dog omskrevet den en del.

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser

4 blade savoykål
2 blade palmekål
2 stk rosenkål
6 østers
1,5 æggehvider (1 bæger)
1,5 dl neutral olie (ca.)
1 dl persilleolie (ca.)
kålpulver
sylterier (ramsløgskapers, tørrede udblødte svesker)

Fremgangsmåde

1Lav persilleolien

2Hak palmekålen i strimler. Pluk rosenkål i blade, og brænd kort rosenkålbladene med en gasbrænder. Mariner kort begge slags kål i en olie/eddike dressing.

3Åbn 2 østers, og kom dem (uden saft) i en beholder med 1,5 æggehvider og lidt citronsaft. Blend med en stavblender, og hæld langsomt 1,5dl olie i, indtil du har en mayonnaise. Smag til med citronsaft, salt/saft fra østers.

4Grill 2 af østersene på en grill i ca. 2-3 min. Køl dem af, og skær dem i skiver.

5Åbn de 2 sidste østers og hak dem fint. Bland dem med lidt persilleolie (bare det der hænger ved), lidt hakkede sylterier og lidt finthakket persille. Smag til med citronsaft/god eddike.

6Lav 4 bundter af savoykål, og blancher dem kort i kogende vand tilsat bouillon.

7Anret hver tallerken et blad savoykål, østersmayonnaise, 2 slags østers, palme/rosenkål og drys til sidst med kålpulver


Opdateret af Jannik torsdag d. 28 december 2017 11:38.