Tarteletter med morkler og stegte kyllingehjerter

Opskriften er lavet med inspiration fra Gastro nr. 126 s. 85, Gastro nr. 131 s. 109 og Gastro nr. 124 s. 30.

Opskriften giver 12 tarteletter

Ingredienser

Glaserede morkler:
200 g morkler, friske
olie
1 dl vin jaune (eller tør sherry)
1 dl hønsefond
  
Morkelsauce:
30 g morkler, tørrede
0,5 porre, snittet
1 skalotteløg, snittet
2 fed hvidløg, snittet
75 g smør
3 dl manzanilla sherry
3 dl hønsefond
1,5 dl piskefløde
salt & peber
evt. maizena
  
2 stk brændte rosenkål
250 g kyllingehjerter
12 stk tarteletter

Fremgangsmåde

1Glaserede morkler: Rengør morkler. Steg dem på en meget varm pande i en anelse olie. Hæld vin jauce ved, og deglasér pande samt morkler ind. Tilsæt hønsefond, og glasér morklerne ind.

2Kyllingehjerter: Rens hjerterne, halver dem og steg dem på en pande med olie, salt og peber.

3Morkelsauce: Udblød de tørrede morkler. Snit porrer og steg i smør og sæt til side. Sautér skalotteløg og hvidløg med de udblødte morkler. Tilsæt sherry og lad alkoholen koge bort. Tilsæt hønsefond og reducér til det halve. Tilsæt fløde, og blend det hele med en stavblender. Tilsæt derefter porrerne og smag til med salt og peber. Jævn evt. med maizena.

4Fyld hver tartelet med glaserede morkler, kyllingehjerter og til sidst sauce. Server med brændte rosenkål.


Opdateret af Jannik torsdag d. 28 december 2017 13:25.