Masoor daal

Masoor daal er røde linser. I denne opskrift benyttes de, sammen med gule linser, til en simpel tyk krydret linsesuppe, der har sin oprindelse i Indien. Opskriften er relativ stærk. Grøntsager, f.eks. kartofler, gulerødder eller andre rodfrugter og ærter, og lidt ekstra væske og krydderi gør opskriften endnu bedre.
Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift). Opskriften er modificeret efter vores egen præference. Bemærk at denne version er lidt stærk.

Ingredienser

90 g røde linser (masoor daal)
210 g gule linser
1,2 liter vand
7 g salt
1 terning grøntsagsbouillon
9 g haldi (gurkemeje)
7,5 g paprika
1 mellemstort løg
1 spsk solsikkeolie
1 dåse flåede eller hakkede tomater
2 små grønne indiske chilier (eller thai hot culinary), hakkede
5 g karrypulver
18,2 g garam masala
5 g korianderpulver
12,3 g stødt spidskommen

Fremgangsmåde

1Skyld røde og gule linser i flere hold vand, og læg dem i blød i 10-15 minutter. Dræn linserne og kog dem op med de 1,2 liter vand sammen med salt, bouillin, haldi og paprika. Lad linserne simre i ca. 25 minutter.

2Mens linserne iblødsættes/koger hakkes løget fint og steges i olien på en lille pande. Når løgene er let lysebrune tilsættes krydderierne (karry, garam masala, koriander og spidskommen), og dere steges kort. Tilsæt derefter tomaterne og de finthakkede grønne chili.

3Når linserne er kogt færdige tilsættes tomatpastaen linserne. Der røres godt rundt i gryden og suppen får lov til at simre i yderligere 5 minutter. Herefter kan suppen tilpasses med mere vand og krydderier. Suppen kan eventuelt serveres med frisk koriander eller chili på toppen.


Opdateret af Jannik søndag d. 25 juli 2010 20:05.