Masoor daal

Masoor daal er røde linser. I denne opskrift benyttes de, sammen med gule linser, til en simpel tyk krydret linsesuppe, der har sin oprindelse i Indien. Opskriften er relativ stærk. Grøntsager, f.eks. kartofler, gulerødder eller andre rodfrugter og ærter, og lidt ekstra væske og krydderi gør opskriften endnu bedre.
Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift). Opskriften er modificeret efter vores egen præference. Bemærk at denne version er lidt stærk.

Ingredienser

90 g røde linser (masoor daal)
210 g gule linser
1,2 liter vand
1 tsk salt
2 tsk grøntsagsbouillon
1,5 tsk haldi (gurkemeje)
1 tsk paprika
1 mellemstort løg
1 spsk solsikkeolie
1 dåse flåede eller hakkede tomater
2 små grønne indiske chilier
1 tsk karrypulver
4 tsk garam masala
1,5 tsk korianderpulver
1,5 tsk stødt spidskommen

Fremgangsmåde

1De gule og de røde linser skylles i lunkent vand op til flere gange, inden de lægges i blød i 10-15 minutter. Derefter drænes linserne. De 1,2 liter vand hældes i en gryde og bringes i kog. Når vandet koger hældes linserne i vandet. Brug evt. en hulske til at fjerne de værste skum, der opstår mens linserne koger. Tilsæt derefter salt, bouillin, haldi og paprika. Lad linserne simre i ca. 25 minutter.

2Mens linserne koger hakkes løget fint og steges i olien på en lille pande. Når løgene er let lysebrune tilsættes tomaterne og de grønne chili (der har fået fjernet kerner og er hakket fint). Når det har simret i 2-3 minutter tilsættes karry, garam masala, koriander og spidskommen.

3Når linserne er kogt færdige tilsættes tomatpastaen linserne. Der røres godt rundt i gryden og suppen får lov til at simre i yderligere 5 minutter. Herefter kan suppen tilpasses med mere vand og krydderier. Suppen kan eventuelt serveres med frisk koriander eller chili på toppen.


Opdateret af Jannik søndag d. 25 juli 2010 20:05.