Chiagrød med havtorn

Ingredienser

Chiagrød:
150 g havtorn (gerne frosne)
1 dl vand
4 tsk honning
4 spsk chiafrø
1 dl creme fraiche
0,5 dl fløde
0,5 dl mælk
1 knivspids salt
 
Topping:
1 håndfuld usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

1Kog havtorn op sammen med vand og honning. Bland det godt sammen, sørg for der går hul på bærerne og honning er opløst. Sig det, så alle kerner sis fra, og lad det køle af.

2Chiafrø, creme fraiche, mælk og fløde salt blandes i væsken. Sikre dig at alle chiafrøene er dækket af væske og ikke sidder på siden af skålen. Sæt skålen i køleskabet natten over. Rør meget gerne rundt i grøden et par gange inden du går i seng.

3Tag grøden ud af køleskabet, smag den til. Hvis frøene fortsat er lidt hårde, så tilsæt yderligere en halv dl væske (vand, mælk eller hvad du har lyst til) og lad den stå i yderligere en halv time.

4Hak pistacienødderne og server chaigrøden i glas med pistacienødder på toppen.


Opdateret af Sanne søndag d. 08 september 2019 12:06.