Risotto

Dette er en general opskrift op risotto. I sig selv er den umiddelbart lidt kedelig, derfor bruger vi ofte disse varianter:

  • Med rødbede og balsamico
    • Brug 2 rødbeder (275g), 200g rødkål, 0,5dl lagret/god balsamico, erstat hvidvin med rødvin og brug en okse/grøntsagsbouillon.
    • Hak rødbeder og rødkål, og tilsæt rødbeder efter løgene er klaret og lad dem mørne lidt under låg i 5 minutter. Tag derefter låget af gryden og tilsæt kålen. Retten tilberedes efterfølgende uden låg.
    • Tilsæt ca. halvdelen af balsamicoen efter risene har fået lidt varme, og lad det koge ind. Resten bruges til at smage til med til slut. Tilsæt evt. også lidt gedeost, ellers klarer denne risotto sig fint uden ost.
  • Med valnødder, æbler og salvie (inspireret af The Winerambler)
    • Rist 24 friske salvieblade i lidt olie til de er næsten sprøde og læg dem til side. Hak 2 små håndfulde valnødder (37g?) meget groft, rist dem til de er gyldne, og læg til side. Bland lidt smør og 2 tsk. rørsukker på panden, og rist 1,5 æble skåret i både ved middelhøj varme til de er let brune (de skal ikke brune som ved brune kartofler). Vend dem kun sjældent.
    • Lav risottoen som angivet nedenfor, brug grøntsags/kyllingebouillon. Tilsæt valnødder, æbler og salvie og smag til med revet parmesan salt og peber.
Opskriften giver mad til 2 personer.

Ingredienser

1 mellem-stort løg
lidt olivenolie
1 dl hvidvin
175 g risottoris
7 dl kraftig bouillon
lidt salt og peber
eventuelt revet parmasan

Fremgangsmåde

1Svits løgene i lidt olivenolie (indtil løgene bliver klare).

2Tilsæt risottorisene og giv dem lidt varme (de må gerne blive lidt klare). Vinen tilsættes, sammen med bouillon nok til det lige dæker retten. Resten af bouillonen tilsættes løbende efterhånden som risene suger væske (husk at røre rundt i gryden).

3Når risene er ved at være færdige smages til med salt, peber og eventuelt parmesanost.


Opdateret af Sanne søndag d. 27 januar 2013 22:03. Karakter: 8