Cherry shrub

Kirsebær/Cherry shrub. Har været lavet før man fik køleskab, så ting kunne holde sig længere. Nu smager det bare fantastisk :).

Bør efter sigende kunne holde sig mindst 6 mdr. i køleskab, og nok endnu (år) længere. Muligvis også udenfor køleskab (har bare ikke testet).

Cherry shrub kan drikkes blandet med danskvand (ca. 1:4), bruges som ingrediens i coctails eller som marinade/dressing.

Opskriften giver ca. 650ml.

Ingredienser

500 g kirsebær - helst surkirsebær/stevnsbær (vægt med sten)
225 g rørsukker
250 ml æblecidereddike

Fremgangsmåde

1Hvis frosne bær: Bland bær og sukker i en skål, og lad stå 1-2 timer ved stuetemperatur

2Mas/ødelæg/prik bærene, og lad stå natten over i køleskab

3Rør rundt i bærene, og forsøg at få stenene ud. Det gør ikke noget hvis der bliver nogen tilbage.

4Tilføj eddike, bland godt og lad stå 1-3 døgn i køleskab.

5Si, pres saft fra kirsebærresterne. Kør evt. gennem et filter bagefter, hvis man ønsker en mere klar shrub.

6Brug kirsebær resterne på morgenmad eller bag dem ind i en kage


Opdateret af Jannik tirsdag d. 14 april 2020 19:12. Karakter: 9