Appelsin shrub

Lækker frisk shrub. Et godt sted at bruge appelsiner (eller grape) der er ved at blive for gamle.

Man får selvfølgelig aldrig præcis 100g appelsinsaft, så nedenstående er mere en skabelon. Gang op/ned efter behov:
Æblecider eddike=0,75*appelsinsaft
Sukker=0,4*appelsinsaft

Ingredienser

100 g appelsinsaft
resten af appelsinen
1 kvist rosmarin
75 g æblecider eddike
40 g rørsukker

Fremgangsmåde

1Skræl appelsinerne med en kartoffelskræller

2Pres appelsinerne og vej saften. Bland appelsinresterne tilbage i saften, og stil på køl.

3Kom sukkeret over appelsinskallerne, rød lidt rundt, og lad stå til sukkeret har trukket olien ud af skallerne (1-2 timer til 1 døgn)

4Hæld appelsinsaften over appelsin/sukker blandingen, og tilføj eddiken

5Lad stå ca. 7 dage i køleskab - smag evt. løbende

6Si og pres alt saften ud af appelsinerne.

7Drik med danskvand.


Opdateret af Jannik søndag d. 28 juni 2020 15:05. Karakter: 7