Spicy hvid bønne spread
Egen udviklet blanding af diverse bean spread opskrifter.
Kogning af bønner:
Bønnerne vokser ca. 2,72 gange efter udblødning og kogning i forhold til tør vægt (til 1552g færdigkogte bønner gik 570,4g tørre hvide bønnder). Der skal derfor ca. 580g tørre hvide bønner til at lave 7 portioner af nedenstående opskrift (frys de kogte bønner i passende portioner).
Ingredienser
225 g hvide bønner (kogt vægt)
37,5 g cashewnødder (tør vægt)
3 fed hvidløg
6 g gærflager
6 g salt
6 g tomatpulver
3 g piment de espelette
1,8 g chili flager, tørrede
12 stk salvieblade, friske
15 g æblecidereddike
22,5 g olie
22,5 g vand
Fremgangsmåde
1Udblød cashewnødder i vand i 4-8 timer (eller 10-20 min. i kogende vand)
2Bland alt sammen, og blend til ønsket konsistens i en food processor.
Opdateret af Jannik Sunday d. 06 June 2021 11:28. Karakter: 9