Spicy hvid bønne spread

Egen udviklet blanding af diverse bean spread opskrifter.

Kogning af bønner: Bønnerne vokser ca. 2,72 gange efter udblødning og kogning i forhold til tør vægt (til 1552g færdigkogte bønner gik 570,4g tørre hvide bønnder). Der skal derfor ca. 580g tørre hvide bønner til at lave 7 portioner af nedenstående opskrift (frys de kogte bønner i passende portioner).

Ingredienser

225 g hvide bønner (kogt vægt)
37,5 g cashewnødder (tør vægt)
3 fed hvidløg
6 g gærflager
6 g salt
6 g tomatpulver
3 g piment de espelette
1,8 g chili flager, tørrede
12 stk salvieblade, friske
15 g æblecidereddike
22,5 g olie
22,5 g vand

Fremgangsmåde

1Udblød cashewnødder i vand i 4-8 timer (eller 10-20 min. i kogende vand)

2Bland alt sammen, og blend til ønsket konsistens i en food processor.


Opdateret af Jannik søndag d. 06 juni 2021 11:28. Karakter: 9