Spicy hvid bønne spread (stor)

Egen udviklet blanding af diverse bean spread opskrifter.

Kogning af bønner: Bønnerne vokser ca. 2,72 gange efter udblødning og kogning i forhold til tør vægt (til 1552g færdigkogte bønner gik 570,4g tørre hvide bønnder). Der skal derfor ca. 772g tørre hvide bønner til at lave 7 portioner af nedenstående opskrift (frys de kogte bønner i passende portioner).

Ingredienser

300 g hvide bønner (kogt vægt)
50 g cashewnødder (tør vægt)
4 fed hvidløg
8 g gærflager
8 g salt
8 g tomatpulver
4 g piment de espelette
2,4 g chili flager, tørrede
16 stk salvieblade, friske
20 g æblecidereddike
30 g olie
30 g vand

Fremgangsmåde

1Udblød cashewnødder i vand i 4-8 timer (eller 10-20 min. i kogende vand)

2Bland alt sammen, og blend til ønsket konsistens i en food processor.


Opdateret af Jannik torsdag d. 27 januar 2022 21:15.