Citronfromage

Ingredienser

4 blade husblas
1 dl friskpresset citronsaft
4 past. æggeblommer
2 spsk sukker
1,25 dl piskefløde
4 past. æggehvider

Fremgangsmåde

1Husblas sættes i blød. Når det er blevet blødt vrides det fri for vand og smeltes i en lille gryden sammen med en halv dl citronsaft. Når husblas er smeltet tages det af blusset og køles lidt ned ved at tilsætte den resterende citronsaft.

2Æggeblommerne piskes sammen med sukker i en skål. Citronvæsken blandes i æggemassen. Væsken skal stå indtil den er tyknet. Den må ikke stå for længe.

3Pisk æggehviderne stive og vend dem derefter sammen med den tyknede æggeblommemasse.

4Piskefløden piskes til let flødeskum, som vendes i æggemassen.

5Fromagen fordeles i en stor eller flere mindre skåle, hvorefter den stilles i køleskabet. Når fromagen er stivnet kan den serveres.


Opdateret af Sanne torsdag d. 18 marts 2010 21:25.