Kammuslinger med æbler og squash i røget agurk sauce

Let forret hvor kammuslingerne virkelig får lov til at smage igennem. Langt de meste kan laves i god tid inden retten serveres.

Opskriften er fra stærkt inspireret af en opskrift fra Gastro Select nr. 6 s. 132, men også ændret en del.

Ingredienser

6 kammuslinger
1 lille æble
1 squash
bronzefennikel skud eller blomster
milde urter og blomster efter smag og tilgængelighed
salt
 
Agurk-jordbær sauce
1 agurk
5 jordbær, umodne (evt. syltede grønne jordbær)
salt
 
Bergamotteolie
2 bergamotte citroner (kan også laves med almindelige citroner)
3 dl olie, smagsneutral

Fremgangsmåde

1Skær squash i tykke skiver og grill den så den får grillstriber og lidt røg, men stadig har lidt bid. Grill gerne agurk til agurksauce samtidig. Køl squash ned. De kan evt. laves i god tid og sættes i køleskabet.

2Tør kammuslingerne og drys dem godt med salt. Steg kammulinger på en varm pande.

3Skær kammuslingerne i store tern. Skær squash og æbler i lidt mindre tern. Vend de tre ting sammen med lidt bergamotteolie, salt og evt. lidt urter. Smag til.

4Server i en skål med bronzefennikelskud/blomster på toppen, og røget agurksauce og nogle dryp bergamotteolie.

5Agurk-jordbær sauce: Halver agurker og grill dem hård på en rygende varm grill. De må gerne få masser af farve.

6Køl agurkerne ned, og pres saften ud af dem. Pres også saften ud af de umodne jordbær. Dette gøres lettes ved at blende agurk og jordbær med lidt salt, lade det stå lidt, og så presse saften ud gennem et viskestykke.

7Smag juicen til med salt.

8Bergamotteolie: Skræl bergamotterne (undgå for meget hvidt). Varm olie op til 60C og tilføj bergamotteskallerne. Lad olien trække på køl i 3 dage, inden skallerne sigtes fra.


Opdateret af Jannik søndag d. 01 januar 2023 12:38.