Pasta med puntarelle

Ingredienser

1 stort løg
olivenolie
5 hvidløgsfede
4 ansjosfileter
1 lille puntarelle
1 terning grøntsagsbouillon
peber
piment d espelette
1 spsk sherryeddike
skal fra en citron
1 portion hjemmelavet pasta
70 g friskrevet parmasan

Fremgangsmåde

1Hak løg fint og steg dem af på en pande i lidt olivenolie. Skær hvisdløgsfede i tynde skiver og tilføj til løgene når løgene er begyndt at blive klare. Tilføj efterfølgende ansjosfileter og steg det af.

2Fjern de store ydreblade fra puntarellen. Hak ydrebladene i mindre stykker og tilføj dem til panden. De må gerne stege med i længere tid. Tilføj efterfølgende bouillon, peber, piment d espelette og sherryeddike når bladene er blevet blørde.

3En portion hjemmelavet pasta laves med en brede på 5-7 mm (skal helst ikke være for brede). Kog vand til pasta, og kog pastaen mens det sidste forberedes.

4Puntarellens indre skæres i større mundrette stykker som du ønsker. Denne del af puntarellen tilføjes panden samtidig med at pastaen kommes i det varme vand. De skal gerne have ca. 5 min på panden. De skal varmes godt igennem, men fortsat have bid og god bitterhed.

5Tilføj citronskal til panden, rør rundt, kog lidt kogevand på og tilføj den drænede pasta. Smag til og server sammen med parmasan.


Opdateret af Sanne mandag d. 23 januar 2023 20:00.