Blå kornblomst, hybenkompot og hvid chokolade

Opskriften er fra Gastro nr. 201 s. 66 (Gastro Selection no. 7 s. 200) og stammer fra Restaurant TRI.

Ingredienser

100 g Blå kornblomst (Thise blåskimmelost)
blå kornblomster, hvis du har adgang til dem
150 g hyben
50 g sukker til kompot
50 g sukker til hvid chokolade
50 g vand
100 g hvid chokolade
8 g pollen

Fremgangsmåde

1Frys osten i tynde skiver og blend derefter hurtigt til en crumble. Opbevar i fryseren.

2Befri hybene for blomster og kerner, og skyl frugtskallerne. Kog hyben og sukker sammen til en kompot, som efterfølgende køles af.

3Kog sukker o vand sammen til en sirup på 110 grader.

4Kom chokolade i en blender og kør sammen med siruppen og pollen, indtil chokoladen krystalliserer.

5Før serveringen kommes den frosne ost på toppen af en klat hybenkompot på en tallerken og der drysses med krystalliseret hvid chokolade. Lad retten ramme stuetemperatur inden servering og pynt med kornblomst.


Opdateret af Jannik lørdag d. 30 december 2023 12:15.