Efterårssalat med græskar og radicchio

Opskriften er en tilpasset version af en efterårssalat fra Vegetarisk Hverdag. Hvis man ønsker at gøre salaten mere fyldg, så kan den suppleres med stegt/bagt halloumi

Ingredienser

1 butternut squash
 
Lima hummus
240 g lima bønner, kogte
5 g salt (eller 7,5g)
1 spsk lage fra græskar
1 spsk lage fra kalamata oliven
1 spsk olivenolie
1 hoved radicchio salat
1 håndfuld kalamataoliven
1 bundt koriander (eller valgfri grøn krydderurt)
4 fed hvidløg
90 g sukker
1 dl vand
2 dl æbleeddike
1 tsk salt (10g)
1 tsk dijonsennep
olivenolie
salt
peber

Fremgangsmåde

1Syltet squash: Kom sukker (90g), vand (1 dl), eddike (2 dl) og 1 tsk salt (10g) op i en gryde og kog op. Tag 1/4 del af butternutsquashen og fjern skrællen fra den. Skær i tynde skiver på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller. Når lagen koger, kommes squashen i. Sluk for varmen og lad stå. Det kan evt. gøres dagen før.

2Lima hummus: Blend drænede bønner, 0,5 tsk salt, lage fra de syltede græskar, lage fra kalamataoliven og olivenolie til en cremet hummus. Smag til.

3Bagt squash: Flæk butternut squashen på langs, fjern indmaden og skær 3/4 i 1-1,5 cm skiver. Pil 4 hvidløgsfede og læg hele på bagepladen. Giv det hele et godt drys olivenolie, salt og peber. Bland godt og bag i 20 minutter i alt ved 225 grader, med en vending af bagepladen efter 10 min.

4Dressing: Mos de bagte hvidløgsfed fint på et skærebræt med 1 tsk salt og kom op i et glas med låg. Tilsæt olivenolie, eddike, dijonsennep og peber. Ryst godt, smag til med salt og sæt til side.

5Servering: Anret på et stort fad med lima hummus i bunden, efterfulgt af den bagte squash. Fordel raddichio blade, oliven og grofthakket koriander jævnt. Afslut med den syltede squash og dressing.


Opdateret af Jannik onsdag d. 13 december 2023 18:12.