Salat på stegt zucchini, stracciatella, mynte, pinjekerner og citron

Opskrift er inspireret af en ret vi har fået på restaurant Polly samt en opskrift i Gastro nr. 203 s. 73.

Ingredienser

2 stk zucchini/squash
250 g stracciatella
mynte (alternativ stegt salvie om vinteren)
50 g pinjekerner
1 citron
1 tsk saltet citroner i små tern
1 spsk salt

Fremgangsmåde

1Skyl en zucchini og skær i helt tynde skiver på et mandolinjern. Læg skiverne i en sig eller i et dørslag og placer den over en skål. Drys godt med salt. Vend det forsigtigt ind imellem skiverne og lad dem trække i 30 min.

2Vask zucchiniskiverne i koldt vand og knug vandet ud af dem. Smag dem til med citronsaft og revet citronskal.

3Steg pinjekernerne ved svag varme på en pande indtil de er gyldne/let brune. Stil til siden og lad dem køle af.

4Skær en zucchini i store stykker og steg dem let på en grill eller pande (kun kort tid).

5Anret i en skål med stracciatella i bunden, saltet citroner, mynte/salvie, saltet zucchini, stegt zucchini og pinjekerner. Lav evt. en cintronviniagrette og smag til med den.


Opdateret af Jannik lørdag d. 30 december 2023 12:13.