Spicy hvid bønne spread (kæmpe)

Egen udviklet blanding af diverse bean spread opskrifter. Kogning af bønner: Bønnerne vokser ca. 2,72 gange efter udblødning og kogning i forhold til tør vægt (til 1552g færdigkogte bønner gik 570,4g tørre hvide bønnder). Der skal derfor ca. 772g tørre hvide bønner til at lave 7 portioner af nedenstående opskrift (frys de kogte bønner i passende portioner). 22/12-2022: 900g tørrede bønner gav 2161g kogte bønner.

Ingredienser

600 g hvide bønner (kogt vægt)
100 g cashewnødder (tør vægt)
8 fed hvidløg (18,4g)
16 g gærflager
16 g tomatpulver
16 g salt
8 g piment de espelette
4,8 g chili flager, tørrede
21 stk salvieblade, friske
40 g æblecidereddike
60 g olie
100 g vand

Fremgangsmåde

1Udblød cashewnødder i vand i 4-8 timer (eller 10-20 min. i kogende vand)

2Bland alt sammen, og blend til ønsket konsistens i en food processor.


Opdateret af Jannik Sunday d. 12 January 2025 16:40.