Hummus - spicy version
Til hummus skal bruges helt udkogte kikærter, der gerne er kogt uden salt (det får dem til at blive fastere). Kogning af kikærter: - Kikærter sættes i blød - gerne 10-12 timer - Vandet skiftes, og kikærterne koges i ca. 1 time med 0,5 tsk natron pr. 400g tørre kikærter. Og ingen salt. - Frys evt. ned i egnede potioner, og gerne med det kogevand der skal bruges Vi laver bruger ofte 800g tørre kikærter - så har vi altid færdigkogte kikærter i fryseren til at lave hummus af. Skal opblødes/laves i mindst 3,6L gryde. Helst lidt større.
Ingredienser
430 g kikærter (kogt vægt)
3 fed hvidløg (eller 4)
1 citron, saft fra (eller ca. 2 spsk æblecidereddike)
1 citron, skal (evt.)
50 g olivenolie
30 g kogevand (eller vand, hvis du ikke har gemt det)
45 g tahin (vi bruger hvid tahin fra Irma)
4,8 g salt
8,4 g spidskommen, stødt
5 g amchoor
1,3 g chipotle
1,6 g piment despelette
2,6 g røget paprika
0,7 g chili flager
1,4 g paprika
1 skvæt sherry eddike
peber
Fremgangsmåde
1Skær hvidløg i skiver og kom det hele i en foodprocessor. Man kan godt rive skallen af citronen og komme i også. Det giver en mere parfumeret hummus.
2Kør i et godt stykke tid - gerne 5-10 min. Det giver en super cremet hummus. Smag til med peber.
Opdateret af Jannik Saturday d. 10 May 2025 17:24.