Beluga Bolognese
Opskriften tager udgangspunkt i Vegetarisk Hverdags opskrift. Vi har dog lavet en del ændringer. Kartofler/bladselleri/knoldselleri kan sagtens erstattes af andre grøntsager. Opskriften er forholdsvis stor, og der er derfor til en del gange hvis man kun er 2 personer. Til 2 personer bruger vi 160g tør spaghetti og river 90g røget vesterhavsost over.
Ingredienser
1 stort løg, snittet fint
8 g hvidløg, snittet fint
1 medium habanero
130 g kartofler, skåret i tern
115 g bladselleri, skåret i tynde skiver
160 g knoldselleri, skåret i tern
135 g belugalinser
1,5 stk bouillonterning
300 g vand
1 tsk paprika, røget
1 spsk oregano
3 lauberbærblade
1 tsk spidskommen, stødt
0,5 tsk salt, røget
75 g tomatpure
3 dl rødvin
400 g tomat, hakket (evt. fra dåse)
5 spsk gærflager
1 slat sherryeddike
lidt smør eller fløde
Olie til stegning
Fremgangsmåde
1Steg først løg og derefter hvidløg, chili og grøntsager i olie.
2Steg tomatpure lidt af i panden.
3Tilføj krydderier, tomat, vin, vand og belugalinser og lad koge noget ind - gerne 30-60 min.
4Smag til med gærflager, sherryeddike og smør/fløde.
Opdateret af Jannik Monday d. 26 May 2025 17:36.