Æblesirup

Ingredienser

1,5 kg æbler
rørsukker
vand
vanilje
citronsaft

Fremgangsmåde

1Alle æblerne skrælles, udhulles og skæres i mindre stykker. Sammen med lidt sukker varmes æblerne op i en gryde eller en sautepande. Når sukkeret begynder at smelte hældes lidt vand over og et låg lægges på gryden. Æblerne skal herfra simre indtil de er helt bløde. Undervejs kan der til sættes yderligere sukker og vand efter behov.

2Når æbler er blevet helt bløde og næsten er blevet til æblegrød, sies massen igennem et klæde (f.eks. et vistestykke og et dørslag). Når det meste er væden er siet fra presses æblemassen for at få den sidste væske med. Presningen skal gentages flere gange og kan ofte være nemmest, når æblemassen er kølet lidt af. Det æblekød der bliver tilbage er ret tørt, men hvis det varmes op med en masse frisk ingefær, lidt ekstra sukker og vand, bliver det til en dejlig lille dessert.

3Æblevæsken koges langsomt ind i en ren gryde sammen med lidt vanilje (vaniljekorn eller vanilla bean paste). Det kan være nødvendigt at justere sukkermængden under vejs i indkogningen. Når siruppen nærmer sig den ønskede konsistens smages den til med sukker, vanilje og citronsaft.


Opdateret af Sanne søndag d. 09 maj 2010 22:50.