Salat med karameliserede valnødder

Ingredienser

sukker
valnøddekerner
salat
akaciehonning
hvidvinseddike
olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde

1Sukker varmes op i en gryde ved middel varme (pas på med den høje varme, da det meget nemt kan få sukkeret til at brænde på). Der røres rundt i gryden indtil sukkeret er blevet karamelagtigt - brunligt uden at være brændt. Køl sukkermassen lidt af. Dyp valnøddekernerne i sukkeret og lad sukkeret stivne, mens valnøddekernerne ligger på en stykke bagepapir.

2Salaten vaskes og duppes tør, hvorefter den skæres i store stykker og hældes i en stor salatskål. Dressingen blandes af honning, eddike, olie salt og peber, således at den smager både lidt sødt og lidt syrligt. Dressingen hældes over salaten. Herefter placeres de karameliserede valnøddekerner på toppen af salaten.


Opdateret af Sanne torsdag d. 18 marts 2010 22:30.