Tomat saalan

Dette er en krydret sovs, der kan benyttes som tilbehør til simple risretter eller som dyppelse til brød. Sovsen er speciel god sammen med keema naan. Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift). Opskriften er svagt modificeret efter vores egen præference.

Ingredienser

8 store tomater
100 g hvidløg
300 g løg
solsikkeolie
3 laurbærblade
2 tsk salt
2 tsk paprika
1,5 tsk haldi (gurkemeje)
1,5 tsk garam masala
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
2 tsk karrypulver
2 grønne indiske chilier
3 dl vand
3 spsk frisk korianderblade

Fremgangsmåde

1Skyl tomaterne og skær toppen af tomaterne, således at de kan udhules. Alt tomatindmaden gemmes i en skål og de udhulede tomater sættes til side.

2Hak hvidløg og løg fint. Kom solsikkeolie i en gryde, så olien dækker hele bunden, og varm den op. Når olien er varm tilsættes laurbærblade. Laurbærbladene steges i 30 sekunder, inden finthakket hvidløg tilsættes. Når hvidløgene begynder at blive lysebrune tilsættes de hakkede løg. Det hele steges i ca. 10 minutter.

3Alle kryderierne (salt, haldi, garam masala, stødt spidskommen, stødt koriander og karry) tilsættes sammen med lidt vand. Det hele blandes godt inden der ligges låg på gryden. Hele blanding skal herefter simre i 20 minutter.

4Fjern kernerne fra de grønne chilier. Skær dem herefter i lange tynde strimler. Chilistrimlerne tilsættes retten sammen med tomatindmaden og ca. 3 dl vand. Herefter får retten lov til at simre i yderligere 7-8 minutter.

5Den friske koriander hakkes. De udhulede tomater stilles i gryden med åbningen opad. Hulrummet fyldes med sovs. Tomaterne varmes igennem under låg i 3-4 minutter. Til sidst pyntes retten med frisk hakket koriander.


Opdateret af Sanne søndag d. 04 april 2010 20:36.