Chicken hariyali

Chicken hariyali er en middelstærk krydret, indisk ret med kylling og spinat. Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift). Opskriften er svagt modificeret efter vores egen præference. F.eks. afsluttes opskriften oprindeligt med at tilsætte smør (ca. 50 g), men det har vi fjernet.

Ingredienser

800 g kylligefillet
2,5 tsk salt
5 g kanelstang
20 ml eddike
200 g løg
50 g ingefær
solsikkeolie
10 g korianderfrø
4 stk nelliker
1 kg frossen hakket spinat
400 g flåede eller hakkede tomater
20 g cashewnødder
2 grønne indiske chilier
1 tsk haldi (gurkemeje)
2 tsk karrypulver
1,5 tsk garam masala
vand

Fremgangsmåde

1Skær kyllingefillet i små tern og tkom dem i en skål, hvor de tilsættes 1 tsk salt, kanelstænger og eddike. Lad kyllingen marinere i minimum 20 minutter.

2Hak løg og ingefær fint. Hæld olie i en gryde og varm den op. Steg finthakkede løg og hele korianderfrø og nelliker i olien. Efter 5 minutter tilsættes spinaten. Når den er varmet igennem, skal den simre ved svag varme med låg på, mens der røres rundt med jævne mellemrum.

3Hakket ingefær, tomater, cashewnødder og de resterende krydderier (1,5 tsk salt, grønne chilier, haldi, karry, garam masala). Bland det godt og lad retten simre videre, indtil den er jævnet. Fjern kanelstænger. Kom blandingen i en blender (eller benyt en stavblender) og lav indholdet til en tyk pasta.

4I en anden gryde hældes olie, som varmes op. Kyllingen tilsættes lidt ad gangen, således at temperaturen i gryden ikke falder så meget, at kyllingen begynder at koge. Kyllingen steges til den har fået en let brun farve.

5Kyllingen tilsættes spinatpastaen og ca. 2 kopper vand. Bland det hele godt sammen og lad det simre videre ved svag varme med låg på.


Opdateret af Sanne søndag d. 21 marts 2010 21:26.