Honningkage med abrikoser og chokoladetopping

En rigtig lækker og forholdsvis lille kage (rund med diameter på ca. 20 cm). Det er nødvendigt at være meget opmærksom på at kagen ikke får for meget når den bager, da den meget nemt kan blive for tør. Abrikoserne kan hjælpe en del på dette problem, men kagen er bedst når den lige nøjagtigt er gennembagt.

Ingredienser

200 g honning
150 g muscovadosukker
60 g margarine/smør
0,5 dl mælk
1 æg
250 g hvedemel
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
0,25 tsk hjortetakssalt
50 g tørrede abrikoser
50 g mørk god chokolade

Fremgangsmåde

1Honning, muscovadosukker og margarine/smør vejes af i en lille gryde og smeltes. Massen hviler indtil den er nået under 50 grader. Mælken blandes i, hvorefter ægget blandes i honningmassen.

2Mel, nelliker, stødt ingefær, stødt kanel og hjortetakssalt blandes i en skål. Tørrede abrikoser hakkes og blandes i melet, hvorefter honningmassen blandes i.

3Kagemassen hældes i en form, og bages ca. 30 min ved 180 grader. 2 min inden kagen er færdig placeres den mørke chokolade i mindre stykker på toppen. Når kagen er taget ud af ovnen kan den halv-smeltede chokolade fordeles på hele kagen i et tyndt lag med en kniv.


Opdateret af Sanne søndag d. 21 marts 2010 21:22.