Citrontærte

Dette er en markant citrontærte med et lemon curd lignende fyld. Selve tærtebunden kan med fordel laves mere grov og eventuel mindre fed. Opskriften på fyldet til denne kage stammer fra bloggen Savoring Time in the Kitchen.

Ingredienser

1 portion tærtedej til kager
5 æg
200 g sukker
75 g smeltet smør
3 spsk piskefløde
240 ml friskpresset citronjuice
skal fra 5 citroner

Fremgangsmåde

1Varm ovnen op til 190 grader. Rul tærtedejen ud og kom den i tærteformen. Prik små huller i tærtedejen på bunden af formen og tilpas kanterne på dejen. Bag tærtedejen i ovnen i ca. 20 minutter eller til dejen er bagt. Brug eventuelt bønner eller små kugler lavet til formålet, for at holde dejen på plads.

2I en mellemstor skål piskes sukker og æg sammen i ca. 5 minutter (indtil sukkeret er opløst). Tilsæt det smeltede smør, piskefløde, citronsaft og citronskal. Bland det hele sammen og hæld blandingen i tærten. Bag i 20-25 minutter eller til tærten er færdig.


Opdateret af Sanne torsdag d. 03 januar 2013 21:39.