Sauterede majroer på salat

Denne salat er blød og venlig med et syrligt/stærk pift. Salaten er specielt velegnet til hvide fisk. Opskriften stammer fra Skagenfood.

Ingredienser

250 g majroer
olivenolie
salt og peber
1 stk skalotteløg
3 spsk hvidvinseddike
0,5 stk squash
3 kviste frisk estragon
1 stk hjertesalat
1 tsk dijonsennep
1 tsk sukker

Fremgangsmåde

1Skræl majroerne og skær dem i tern på 1½ cm. Vend dem med lidt olie, salt og peber, læg dem i et ildfast fad og dæk det grundigt til med stanniol. Bag dem ved 175 grader i 20-25 min. til de er møre.

2Hak 1 skalotteløg fint, overhæld det med 2 spsk. eddike og krydr med lidt salt og peber. Lad det trække mens majroerne bager.

3Skær squashen i fine små tern, hak estragonbladene fint og bræk hjertesalaten i mundrette stykker.

4Pisk resten af 1 spsk eddike, 2 spsk. olie, sennep, sukker, estragon, salt og peber sammen til en dressing og smag til. Vend de lune majroer, squashtern, marinerede løg og lidt af dressingen let sammen og smag til. Vend salaten og evt. mere af dressingen i lige inden servering.


Opdateret af Sanne torsdag d. 01 april 2010 14:28.