Cremet broccolisalat med bacon og granatæble
Dette er en tilpasset udgave af en opskrift fra Skagenfood.
Ingredienser
1 broccoli
0,5 pk bacon i skiver
0,5 rødløg
2 æble
1 granatæble
4 spsk yoghurt
1,5 tsk sukker
1 tsk hvidvinseddike
salt og peber
Fremgangsmåde
1Del broccolien i små buketter, skræl stokken og skær den i tern. Hvis man godt kan lide rå broccoli kan det anbefalet at benytte den rå, ellers overhældes broccolistykkerne med kogende vand. Broccolistykkerne får lov at trække i 10 minutter.
2Fjern det værste fedt fra baconen og skær det resterende bacon i tern. Rist derefter baconternene på en pande indtil de er næsten sprøde. Dræn det værste fedt væk ved at lade baconstykkerne hvile på fedtsugende papir.
3
Hak rødløget fint. Fjern stilk og kernehus fra æblerne. Skær æblekødet (med skræl) i små tern. Bland dette sammen med broccolien i en stor salatskål. Fjern kernerne skal granatæblet og bland disse kerner i salaten.
4Rør yoghurt, sukker, eddike, salt og peber sammen til en dressing og smag den til. Vend dressingen i salaten og drys baconstykkerne på toppen lige inden serveringen.
Opdateret af Jannik Sunday d. 09 May 2010 19:19.