Cremet broccolisalat med bacon og granatæble

Dette er en tilpasset udgave af en opskrift fra Skagenfood.

Ingredienser

1 broccoli
0,5 pk bacon i skiver
0,5 rødløg
2 æble
1 granatæble
4 spsk yoghurt
1,5 tsk sukker
1 tsk hvidvinseddike
salt og peber

Fremgangsmåde

1Del broccolien i små buketter, skræl stokken og skær den i tern. Hvis man godt kan lide rå broccoli kan det anbefalet at benytte den rå, ellers overhældes broccolistykkerne med kogende vand. Broccolistykkerne får lov at trække i 10 minutter.

2Fjern det værste fedt fra baconen og skær det resterende bacon i tern. Rist derefter baconternene på en pande indtil de er næsten sprøde. Dræn det værste fedt væk ved at lade baconstykkerne hvile på fedtsugende papir.

3Hak rødløget fint. Fjern stilk og kernehus fra æblerne. Skær æblekødet (med skræl) i små tern. Bland dette sammen med broccolien i en stor salatskål. Fjern kernerne skal granatæblet og bland disse kerner i salaten.

4Rør yoghurt, sukker, eddike, salt og peber sammen til en dressing og smag den til. Vend dressingen i salaten og drys baconstykkerne på toppen lige inden serveringen.


Opdateret af Jannik søndag d. 09 maj 2010 19:19.