Bagte søde kartofler med bacon og purløgdressing

Ingredienser

750 g søde kartofler
olivenolie
1 pk bacon i skiver
8 spsk yoghurt
1 bundt purløg
salt og peber

Fremgangsmåde

1Skrub kartoflerne godt, pensl dem med et tyndt lag olie og læg dem på bagepapir i en ovn ved 225 grader i 30-40 minutter alt efter størrelse. Når kartoflerne er møre tages de ud af ovnen.

2Mens kartoflerne bages, ordnes baconen. Fjern det værste fedt fra baconen og skær det resterende bacon i tern. Rist derefter baconternene på en pande indtil de er næsten sprøde. Dræn det værste fedt væk ved at lade baconstykkerne hvile på fedtsugende papir.

3Lav en let dressing af yoghurt, hakket purløg, salt og peber. De bagte kartofler prikkes med en gaffel, når de tages ud af ovnen, så damp lukkes ud. Et stort kryds skæres i kartoflerne og de serveres med dressing og bacon.


Opdateret af Sanne søndag d. 04 april 2010 16:43.