Nilaborre i rød marokkansk sauce og couscoussalat

Dette er en anderledes og lidt speciel fiskeret, der smager kraftigt og er meget cremet pga. det meget hvidløg. Opskriften er fra Skagenfood. Nilaborren kan højst sandsynlig udskiftes med en anden fisk, der har rejst knap så langt.

Ingredienser

1 helt hvidløg
1 bundt koriander
2 røde peberfrugter
2 spsk paprika
salt og peber
olie
400 g nilaborrefilet uden skind
125 g couscous
125 g cherrytomater
0,5 agurk
0,5 rødløg
saften af en halv citron
40 g feta
1 bundt bredbladet persille

Fremgangsmåde

1Pil hele hvidløget og skær det i tynde skiver, hak korianderen groft og snit peberfrugterne i strimler. Sauter det hele – på nær halvdelen af korianderen - sammen med 1 spsk. paprika, salt og peber ved middel lav varme i lidt olie ca. 10 min.

2Del imens fisken i portionsstykker og krydr dem med salt og peber. Læg fisken ned på grøntsagerne og kom lidt vand ved i bunden. Rør 1 spsk. paprika med 3 spsk. olie og vend resten af korianderen i. Smør blandingen ud på fisken, læg låg på panden og lad det hele simre ved lav varme i ca. 30 min. Smag til med salt og peber.

3Kom couscoussen i en skål og overhæld den med kogende vand til det dækker med ca. ½ cm vand ovenpå. Lad det suge 10 min. og findel så grynene med en gaffel. Snit tomater, agurk og rødløg i meget fine tern og vend dem i couscoussen. Tilsæt olie, citronsaft, smuldret feta, hakket persille samt salt og peber. Smag til og anret på et fladt fad.


Opdateret af Jannik fredag d. 25 marts 2011 18:12.