Rødkålssalat med amarena-kirsebær

Dette er en kraftig og ret sød salat der gør sig bedst til kraftigt kød (f.eks. and eller vildt) eller en frokost med godt brød og blåskimmelost.

Ingredienser

500 g rødkål
2 appelsiner
2 spsk hvidvinseddike
tranebær-gelé eller en syrlig solbærsyltetøj
1 dl amarena-kirsebær, f.eks. Irmas
2 æbler

Fremgangsmåde

1Rens rødkålen og snit den fint (tynde strimler). Skræl appelsinerne og skær dem i grove tern. Bland rødkål og appelsiner med eddike og tranebærgelé i en stor salatskål. Lad det trække i køleskabet i en time.

2Skær kirsebærene i halve og bland dem i salaten sammen med lidt saft fra kirsebærglasset. Pas på at salaten ikke bliver for sød. Fjern stilk og kernehus fra æblerne og skær æblekødet i mindre stykker. Bland æblerne i salaten lige inden serveringen.


Opdateret af Sanne torsdag d. 01 april 2010 22:30.