Speltboller (brusebadsboller)

Opskriften er oprindeligt fra Heede opskriftsamling.

Prøv også med 75% fuldkornsdurummel og 25% tipo 00 mel for en lidt lettere og sprødere bolle (brug 17g salt i stedet).

Opskriften smager også godt med fuldkornsdurum i stedet for spelt.

Ingredienser

0,5 L vand, koldt
10 g gær
1 tsk salt
1 tsk rørsukker
600 g fuldkornsspeltmel, kværnet fint

Fremgangsmåde

1Rør det hele sammen til en blød/fugtig dej (skal ikke æltes). Den vil virke meget elastisk/sammenhængende.

2Kom film over skålen, og lad dejen hvile mindst 6 timer i køleskabet.

3Hvis dejen ikke er hævet helt op, tag da dejen ud af køleskabet 0,5-1 time før den skal bruges.

4Sæt boller på en bageplade med 2 skeer. Når dejen er hævet færdig bliver den næsten gummiagtig, hvilket gør den lidt svær at forme.

5Bages i en forvarmet ovn ved 230C med varmluft i 12-15 min. (eller 230C ikke varmluft i ca. 25 min). Bollerne hæver mere op ved brug af varmluft. Varmluften kan evt. slukkes de sidste 4-7 min. for at undgå at bollerne bliver brændt. Vi bruger 8 min. varmluft og 5 min. uden varmluft (og evt. 1 min. helt i toppen af ovnen hvis de lige mangler lidt farve).


Opdateret af Jannik fredag d. 20 maj 2011 13:09. Karakter: 9